torstai 19. joulukuuta 2013

Keittiösuunnittelua


HTH:n keittiömalli Next tarjoaa minimalistista innovaatiota

HTH:n minimalistinen keittiö ”Next” tarjoaa yksinkertaisella ja selkeällä ulkoasullaan rauhaa ja hengähdystauon, joka olisi ehkä muuten vaikea löytää arjen kesken. Runsaalla säilytystilalla ja älykkäillä sisäänrakennetuilla ratkaisuilla, autamme arkiaskareissa. Keittiön tyylikäs ja minimalistinen muotoilu sulattaa helposti laitteet ja huonekalut moderniin kotiin. Etulevy on maalattu kulutusta kestävällä ja kiiltävällä valkoisella lakalla.  
Näin HTH keittiö mainostaa webbisivuillaan :)

Kuva: HTH keittö sivuilta 

Voiton näyttää vievän HTH-keittiö hyvän ja asiantuntevan palvelun ja ennen kaikkea budjettiin sopivan keittiön vuoksi. Keittisuunnitteluja olen tehnyt myös Puustellin, Keittiömaailman ja Kvik:in kanssa. Vielä olisi edessä Topi-keittiöt ja Isku, mutta voi olla, että jätän ne väliin, koska löysin jo etsimäni. Minua miellytti eniten HTH:n Next White korkeakiiltovalkoinen keittiö, jossa vedin vaakasuorassa. Tämä keittiö löytyy Vantaan Tammistosta.


 
Kuva: HTH keittö Tammisto

Keittiö - Next White 32/31
Meille on tulossa tämän näköinen keittiö. Oikealla korkea kalusteseinä, johon on sijoitettuna pakastin, jääkaappi, apteekkari, uuni, mikro ja paljon säilytystilaa aina kattoon asti. Nurkassa ikkunan vieressä kaksi alimmaista kaappia nousevat ylöspäin. Niihin kätkeytyy leivänpaahdin, wichy-kone, vedenkeitin ja paljon muuta, jotka on kiva saada piiloon.

Saareke
Tarpeeksi leveä meidän tarpeisiin (950 x 2350). Saarekkeen ympärillä tapahtuu kokkaaminen, leipominen, aamu-/välipalan syönti, läksyjen tekeminen. Saareke suunniteltiin niin, että siihen tulee istumapaikat meidän kolmelle tytölle ja joka palvelee myös kattaustilana. Saarekkeen vasemmalla puolella on vielä 50cm leveä kaappi, joka tulee kätkemään sisään Horse/TopModel -piirrustuskirjat, värityskirjat, tarrakirjat, askartelukirjat....ja paljon piirrustuspaperia...

Pistorasia
Saareke tarvitsee myös pistorasian. Kävin Savo Design & Technic liikkeessä katsomassa erilaisia liesituuletin ja pistorasiavaihtoehtoja. Ensiksi ajattelin tätä alla olevaa (3 pistokepaikkaa), mutta sitten päädyin aivan toiseen. (Lue Twist around).

Huomioithan, että tämä vie alla olevasta laatikosta 315/345mm tilaa.
 

Twist around vakuutti minut, koska se vie vähiten tilaa alla olevasta laatikosta (40mm). Helppo käyttää ja kaksi pistokepaikkaa riittää meille vallan mainiosti.


Kuva: Savo Design & Technic



Työtaso
Haaveilen edelleen Stargate kivitasosta, mutta todennäköisesti meille tulee laminaatti. Kompromisseja on tehtävä jos haluaa pysyä budjetissa. Laminaatin voi sitten myöhemmin vaihtaa kivitasoon, kun budjetti sen sallii.


Kivitaso Stargate

Allas
BlancoDalago 6, musta Silgranit®, anthrazit
Blancon kehittämä Silgranit®-kivimassa on lähes naarmuuntumaton ja kestää erittäin hyvin kuumuutta (280 °C). Altaan väri ei haalistu auringossa ja kestää kaikkia keittiössä käytettäviä happoja ja emäksiä. Silgranit® on hygieeninen ja helppo puhdistaa.

Keittiöhana 
Grohe Concetto + apk-venttiili
Liesituuletin
...ehkä
   
                                        Liesikupu IH-6409-S Savo            

Päivitettyä tietoa kattomallisesta liesituulettimesta
http://harmajaviidelle.blogspot.fi/search/label/Liesituuletin

lauantai 14. joulukuuta 2013

3D - malli (Osa1)

3D -mallinnusta

Netistä löytyy mitä hauskempia ohjelmia suunnittelun avuksi. Sweet Home 3D ohjelmalla voi suunnitella talon pohjaratkaisua. Tästä siis alkakoon sisustuksen suunnittelu!

Tässä muutamia "snapshotteja" siitä millainen talo meille tulee - Oma Harmaja Kannustalo 180m2. Sisäänkäynti tapahtuu talon päädystä. Aluksi hieman vierastin käyntiä talon päädystä, mutta Kannustalolla oli tarjota päätyratkaisuun ihana koristeportti. Se oli rakkautta ensisilmäyksellä. Meillehän piti alunperin tulla valkoinen rapattupintainen kivitalo erittäin modernia tyyliä edustaen...mutta sitten kohtasin Harmajan. Alla kuva kortisteportista.


Tekninen tila sijaitsee sisäänkäynnin vasemmalla puolella. Tekninen tila palvelee meidän perhettä myös kuraeteisenä. Se suunniteltiin tarpeeksi isoksi. Sinne jäävät kurakengät + saappaat, haisevat ratsastusvaatteet, hikiset lenkkeily-, hiihto-, ja pyöräilyvaatteet - se kuorikerros. Tilassa myös tarvittavat säilytystilat urheiluvaatteiden säilytykselle. Tilaan olisi tulossa myös kurasyöppö ja jossain vaiheessa kuivauskaappi. Teknisestä tilasta käynti pääeteiseen välioven kautta.


Pääeteinen riittävän tilava/avara/valoisa pukemiseen ja riisumiseen useammalle ihmiselle yhtäaikaa. Liukuovellinen vaatekaappi lapsille ja oma meille aikuisille. Eteisen seinä maalataan mustalla ja siihen tulee näyttävä naulakko. Valkoinen naulakko näyttää tyylikkäältä varsinkin mustalla pohjalla.






Keittiö
Tässä suunnitelma keittiöstä. Saarekkeen koko 960x2400, baarijakkarat meidän kolmelle tytölle ja iduktioliesi kokkausta varten. Oikealla ensimmäisenä pakastin, jääviileäkaappi, uuni+mikro ja viimeisenä rulokaappi, joka kätkee sisäänsä leivänpaahtimen, vichykoneen, vedenkeittimen yms...näistä myöhemmin lisää...tässä vasta suunnitelma..mitenköhän tämä kaikki toteutuu käytännössä? Keittiö-/sisustussuunnittelijat sanovat korkeakiiltoisen ajan olevan kohta mennyttä, mutta minulle se on vasta tulevaisuutta. Keittiön kaapit tulevat olemaan valkoiset ja korkeakiiltoiset, alakaapeissa vedinura, mutta yläkaapit vetimettömät, musta kivitaso (Stargate aivan ihana ja kallis) ja välitilaksi harmaa lasi. Näistä suunnitelmista lisää sitten, kun olen saanut keittiötoimittajilta keittiösuunnitelmat ja kuvat. Toteutuuko oma visio?! 


Tämä oli osa1, lisää tulossa.

torstai 12. joulukuuta 2013

Liesituuletinvaihtoehtoja

Falmec Prestige Design+

 

Saarekemalli 75 cm

Moottori ja kytkintoiminnot
800 m3/h, elektroniset kytkimet, 4 nopeutta
Suodattimet
TOP-metallirasvasuodatin 810152
Aktiivihiilisuodatin 1991
Valaistus
LED-työvalot 4 x 1W
Tunnelmavalaistus LED-nauhalla
Minimietäisyys liesitasosta 60 cm
Moottorin tekniset ominaisuudet ovat tarkistettavissa tuotekohtaisesti: www.falmec.com


Falmec Penelope Mirabilia



Saarekemalli 67 / 85 cm

Moottori ja kytkintoiminnot
800 m3/h, elektroninen kytkinpaneeli , 4 nopetta
Suodattimet
BASE-metallirasvasuodatin 810134
Aktiivihiilisuodatin 1990
Valaistus
LED-työvalo 4 x 1 W 
Himmennettävä tunnelmavalaistus lasin taustalla LED-valo 4 x 1 W
Minimietäisyys liesitasosta 60 cm
Moottorin tekniset ominaisuudet ovat tarkistettavissa tuotekohtaisesti: www.falmec.com


LAPETEK FARA-V 90-LED, rst + lasi, saarekemalli



TEHOKAS JA TYYLIKÄS
LAPETEK 5000-sarjan uutuus, jossa entistä tehokkaampi ja hiljaisempi moottori yhdistettynä korkealaatuiseen viimeistelyyn. Erinomainen hinta/laatusuhde sekä erittäin monipuoliset käyttöominaisuudet, kuten suodattimien puhdistustarpeen ilmaisin, intensiiviteho ja raitisilmatoiminto. Valaisimina 2,5 W ledit.
Tuotenumero: 52100
Sopii järjestelmään: oma moottori
Kuvun leveys cm: 90 cm
Asennuspaikka: Saarekkeeseen
Sopii huonekorkeuteen: 226 - 263 cm
Väri: RST / Lasi

SAVO Design & Technic mallistoa


tiistai 10. joulukuuta 2013

Takkavaihtoehtoja

Uunisepät

                      
              Halti 1800x1065x565                                                     Saaga 1750x1205x630 (uutuus 2014)

Muut




Olohuoneen sisustus - ideoita

Ihanat valaisimet ruokapöydän yllä...mistähän löytäisi ?



Taustalla näkyy nojatuoli (pyörivä/valkoinen).


Selkeä suoralinjainen iso kulmasohva...väri mietinnässä. Tämän yhteyteen pari nojatuolia (pyöriviä)(ylemmässä kuvassa taustalla) ja iso pyöreä tai kulmikas rahi.

Kuvat: Pohjanmaan Kaluste Oy

maanantai 9. joulukuuta 2013

Loftmainen tila

Moderni loftmainen tila - värimaailma ja tyyli minun makuuni!

Viihtyisä koti voi olla monen tyylinen, mutta eikö se ole niin, että sitten kun se oikea kuva tulee vastaan niin kaikki muut kuvat kalpenevat sen rinnalla. Näiden kuvien värimaailma ja korkea yhtenäinen tila ovat minun makuuni.

Törmäsin tämän asunnon kuvaan eteistilasta jo menneenä kesänä selatessani Divaanilehteä (joku vanha nro) ja kuvahan on nyt tietysti leikattuna ja liimattuna leikekirjassani paraatipaikalla.



Meille räätälöidyn Harmajan pohjaratkaisu on suunniteltu niin, että taloomme muodostuu avara yhteinäinen tila - kotimme hermokeskus. Avokeittiö ja ruokailutila tulevat olemaan osa yhtä suurta olohuonetta.

Sisustuksen valtavärinä  hallitsee valkoinen, mutta siihen tuovat nostetta erilaiset tiiliverhoillut seinät, mustan/harmaan eri sävyillä maalatut seinät, selkeälinjaiset huonekalut, jotain modernia graafista taidetta ja tietysti sukulaisilta perittyjä kalusteita, jotka odottavat vielä kunnotusta ja muokkausta omaan kotiin sopivaksi!

Lisää kuvia Divaani-lehti nro 3/10

sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Hankintasopimus allekirjoitettu 8.12.2013 - oma Harmaja 180.5m2

Päätös tehty ja se on hyvä päätös, siitä voimme olla varmoja ;) Hyvää kannattaa odottaa!

Ensi vuonna 2014 viikolla 22 meidän tontille nousee meitä varten täysin räätälöity oma Harmaja 180.m2 talopaketti. Huoneistoala 180.m2, kerrosala (250mm) 203,0m2.

Tulevan talon pohjakuva julkaistaan myöhemmin. Talon jokainen seinä ja neliö on mitattu ja suunniteltu "millilleen" itse. Arkkitehtimme kommentti oli, ettei hänen tarvitse tässä tehdä muuta kuin "piirtää puhtaaksi".

Huomenna vuorossa keittiösuunnittelua Keittiömaailman kanssa. Puustelli- ja Kvik-keittiöistä saatu jo tarjous. Näistä lisää myöhemmin.